Hon åkte hem till Falun

Efter en insikt av att inte ha varit hemma sedan påsk, var det dags att åka hem en sväng.
Det är nästan skrämmande hur litet Falun är, när man bara på de få metrarna på vägen till lägenheten möter folk man känner =)

Hemma mötte jag bror och vi åt kebab (min andra i mitt liv) och kollade på Family Guy :D höhö

Mamma kom med bilen och jag körde oss ut till landet i Engelsfors. Det gäller att passa på att köra bil när man kan!



Sen blev det onsdag. Jag, Mamma och bror hade en tidig uppstigning för att ha en hel-dag i Falu stad. Det blev lunch på grekisk restaurang, shopping, och glass på uteservering =)

Ut till stugan igen. Hoppade lite studsmatta, klippte gräs och åt en härlig middag ute i trädgården.

Kvällskaffet avnjöts tillsammans med mormor och morfar, moster och morbror.. trevligt!



Idag, torsdag. Jag vaknade först av alla. Upp och väntade på att päronen skulle vakna. Det gjorde de så småningom. Där efter en stor och härlig frukost.

Regn regn och regn. Det blev inget dopp i sjön idag. Men det blev en biltur ut på ladsbyggden. Närmare bestämt Husby Marknad. Där såldes potatis, kakor och hemknypplade dukar. Jag köpte ingenting. Morfar klöpte två lotter á 2,50 kr. Han vann inget.
Körde hem.

Gick ut i skogen och plockade lite av skogens guld som vi sedan stekte och lade på mackan till förrätt :D mumma!





Idag har Gustaf visat oss att det finns flygande minispindlar.
Mamma har berättat att "Smuts måste ibland bara bytas ut mot ny smuts!"
Bubben önskar att han hade en tuba för att spela för tjocka människor.
Jag har fixat min kamera :D

På ett tåg.

 

"I'm on a midnight train" ...

 

Några lediga dagar i rad. Jag tar mina väskor.. (alltid lite för många väskor mot den tod man faktiskt ska vara borta :P)

Snart rullar jag in på stationen i Falun. Planen är att vandra hem och sen möta bror för att käka middag ute någonstans :D bror, kära bror!

 

Tyvärr har min kamera gått i sönder på nått vis under min båtsemester (mer om den senare!) så vi får nu ett tag nöja oss med lite webcam-basserade bilder..

Oj nu är jag framme :D mer om denna vistelse lite senare!!


BÅT :D

Nu far jag! Nu drar jag. Into the wild.. nja kanske inte riktigt, men näst intill ;) skärgården. Vad är en sommar utan båt? just det, ingen sommar.. så idag bär det av utåt. Första stoppet blir Härsö och lunch.

Jag får summera utfärden när jag är tillbaka igen. Känner på mig att det kommer bli en oförglömlig semester!




Igår var det Onsdagsfika igen, med en del bortfall och en del tillskott av människor :) tyvärr glömde jag ta bilder trots att kameran låg i väskan.. men jag var fullt upptagen med att kasta boll med litet barn :D

Kvällen slutade när jumbomyggorna började ta för stora tuggor!

Tack för en fin kväll =)  igen!

Varför sova om man inte måste?

Som jag tidigare nämnt har denna sommar inte inneburit överdrivet många timmars sömn. Men jag tycker inte att det gör så mycket så länge allt går bra =) orkar jag, och jag inte blir sjuk kan jag ju lika gärna strunta i att gå och lägga mig.

Jag minns hur fruktansvärt det var när jag var liten och mamma och klockan tvingade mig att sova.. så det ska vara när man är barn.. men det var det värsta jag visste. Att tvingas sova när de andra fick sitta uppe och titta på tv och äta after 8!! Här kommer en bekännelse; jag satt faktiskt i trappen och smygtittade ;D




Gårdagens kväll spenderades högst uppe i skrapan!!! Där var det inte någon tråkig utsikt, eller låga priser.. Mycket fint ställe för en fin kväll =)








Nu kom det moln! Det har vi inte sett på länge. Dags för en promenad..

fortsättning på dagen följer :)

På tunnelbana

Jag åker i snitt en och en halv timme med tunnelbanan per dag. Det är ett väligt fascinerande fenomen hela alltihopa.. Man träffar människor bokstavligen till höger och vänster. En del ser man aldrig igen, och en del lyckas man stöta på flera gånger. En del människor bor i tunnelbanan, jobbar i tunnelbanan och en del undviker tunnelbanan.
Idag när jag åkte satte jag mig på en Handikapp-plats och funderade på varför just den platsen hade blivit utsedd till Handikapp-plats, när alla säten ser exakt likadana ut.
När jag klev av hemma i Kärrtop, kom jag på varför!!  =)


Igår var en fin, vacker och härlig dag! jag fick den stora äran att träffa flera gamla vänner jag inte träffat på väldigt länge =)

Det blev kaffe och en liten tur i gamla stan med Nadia.



Det är någonting visst med Gamla Stan!






Handikapp-platserna är närmast utgångarna :D

En händelserik helg!

Full fart hela helgen!
På fredagen ringde de mig från Accent i Kista. Kul att få jobba där igen. Nu har det ju inte blivit något jobb där för mig på väldigt länge. Men faktsit så sitter allt i ryggmärgen.
Lagom till eftermiddagsfikat går brandlarmet i Centrumet. "BRAND... UTRYM BYGGNADEN!" jaha, då blev det inget fika, och jag fick sluta 20 minuter tidigare. Men det gjorde inget, för jag åkte hem och började laga trerätters middag som kvällen till ära avnjöts i trädgården med härligt sällskap =)

Lördag var det jobb på schemat. Stängning. Jag är verkligen inte bra på det. Det tar mig hundra år! Caféet stänger kl 21. Jag kom inte där ifrån för än 22.55! :P Då var jag lite mör och grinig.. MEN det botades fort, med en utekväll på Harry B James.. Tänk att jag faktiskt gillade en Blody Mary.. Kanske för att det smakade mat, och jag inte ätit middag :D haha..

Söndag. Sconesfrukost utomhus. Kan det bli bättre?
jobb och jobb igen.
Sen fiin middag =)

Måndag. Idag. Lade mig och sov på en filt under äppelträden i trädgården. Ute blåser det iaf liiite. Inne i lyan kan man inte vistas tyvärr. Det är som i en bastu! Vad min sambo Hanna inte tänkte på var att jag inte hade mina nyklar med mig under trädet. Hon åker till jobbet, och låser dörren.. Shit. Mitt batteri på mobilen är slut och telefonen dör. Jag är kissnödig. Grannen har precis åkt.
AHA hon hade också glömt att stänga fönstret. Det blev min räddning.
Vilket äventyr det blev på en måndagmorgon!!

Jag tror att det är en bra start på en ny och härlig vecka!!!

ingen rubrik.

Dagen har ingen rubrik, för den innehöll så mycket saker. Just nu är det magknip.

Dagen började liite för tidigt. Närmare bestämt kloclan 04,30. Hade hellre legat kvar i flera timmar till.
Men det hade jag inte gått upp så hade ingen varit på Vasagatan och öppnat EspressoHouse klockan 06,30. Det blev en mycket lugn morgon. Nu har semestrarna kommit igång. Det märks. Jag behöver inte alls bre lika många mackor ;P

Jag börjar bli lite nervös över att det är sådant fantastiskt väder. Det känns som att det måste komma ett bakslag när som helst. Det vill inte jag. Visst, en regnskur behövs lite då och då.. men tänk vad underbart om det fick vara sånt här väder helsa sommaren?! Hoppas och önska kan man ju alltid göra =)

klockan 10 slutade jag mitt pass och tänkte åka hem för att ta en liten liten tupplur. MEN då kom jag på att klockan 10 öppnar butikerna i stan, och det är den bästa tiden att handla där om man nu måste. Och det gjorde jag!
Det blev två par sommarskor. Två stycken för 175 kr! bra, ina BRA.

Sen hem i alla fall, men det blev såklart ingen tupplur. Det blev en massa annat jox och tjofräs innan jag tillslut hade kommit iväg igen. Sen tillbaka till stan för att ta en fika med Kusin =) Det händer inte varje dag, men idag!
Sprang med henne till tåget. Sen tog jag mig en promenad till gamla stan för att svänga förbi Ben'n Jerrys' och spana in Hanna in action! =) efter det tog jag mitt pick och pack. Passade på att prata med mamma. Hann tappa bort mina nycklar och hitta dem igen. Cyklade hem på min femte och fungerande växel.

Nu är jag hemma. Fick lov att äta macka. Var hungrig. Det får nog vara min middag..

Innan jag går och lägger mig tidigt idag ska jag göra 2 saker. Ut och spring lite när det har blivit lite svalare, och sen städa!

Härlig kväll!


Spontanitet.

Att göra någonting spontant kanske inte ger lönsamhet tillbaka direkt.. men i det stora hela är det ett begrepp som passar mig.

Efter som att saker jag planerar in blir inställda så har jag fått lära mig att ta tag i andra saker i så fall. Idag till exempel, Njöt jag av att jag har en trädgård att sitta i, och en halvtimme att läsa en bok. Och till detta en kopp kaffe. Jag må vara tokig att dricka varmt i värmen, men, vad ska man göra när kaffe är nått av det bästa som finns?
Men det finns mer saker som är bra. Till exempel att ge bort blod till bättre behövanden! Åkte dit, men fick inte någon tid idag.. så kan det gå, MEN inte deppar man för det, utan man går och handlar på Ö&B. Och vem träffar man, om inte charlotte http://lillotti.blogg.se bland allt toalettpapper och diskmaskindiskmedel! Kul att få lite sällskap =)

Nu ligger all mat i kylen och värmen i rummet är oliiidligt spännande :P
Därför bär jag mig av en stund. Ut på promenad till skuggornas områden (undrar just vad som finns där? vet inte, måste upptäckas).

För sen ikväll blir det ju Onsdagsfika :D Och denna gång hos Daniel!..

...


6/7

Idag är det lite moln.. det gör ingenting. Det är faktiskt ganska skönt.
Frukosten med Karin blev inställd =( men då var jag ju iaf uppe, så.. lika bra att bocka av sakerna på "att göra idag-listan" Hittills har jag hunnit med att äta 2 frukostar.. den sista på en filt på en gräsmatta i min trädgård!

Lirkade fram min cykel ur förrådet.. cyklade på den till cykelverkstan. Han ville ha lite för mycket pengar för att fixa de två växlarna som inte fungerade. Katarina är känd för att vara snål, och i detta fall, inget undantag.. tyvärr.. aja.. 5 av 7 växlar fungerar ju!

Sen tog jag mig ann duschen. Det var stopp i avloppet.. mer behöver jag inte säga, men nu är det iaf inte stopp längre! BRA ina BRA!!

Nu är en maskin tvätt i tvättmaskinen och diskbaljan fylld med vatten.

En tripp in till stan ska jag göra. Reklamera ett par nylånstrumpbyxor. Undrar just hur många som faktiskt gör det?!

Handla lite på vägen hem ska jag nog försöka göra.. ja.. jag lyckas nog se till att fylla ut den här dagen också.

Annars då? Jo, jag är glad :D





Och sen kom regnet.. välbehövligt!
Hade två saker inbokade som blev inställda.. ganska trist.. men men, det blev en fika på Gullmars iaf, sen lyckades jag trotsa vädretsmakter med mitt paraply, och ta mig in till stan för att reklamera mina nyinköpta nylonstrumpbyxor. Expediten tittade inte speciellt medhållande åt mitt håll. Snarare en suck och ett " men lilla vännen, det är en nylonstrumpa!!? vad förväntar du dig? " men bra som jag är, lyckas jag reklamera och få nya strumpbyxor.

Sen blev det currykyckling med bulgur. Lite glass och en jordgubbe kanske? vi får se..

nu ska jag sova snart och njuta av att det kommer en morgondag.

Nybränd..

Tidiga mornar och sena nätter. Det är så denna sommar ser och kommer att se ut. På något vis så gillar jag det. Det är intressant att se hur länge kroppen faktiskt orkar. Idag till exempel blev det 2,5 h sömn, liksom i förrgår. Det resulterade i att jag utmattad efter jobbet försöker vila, men inomhus är det för varmt, så jag går ut i solen :P somnar efter ett tag. Bränner mig såklart.... typiskt.

Fina nätter iaf!
En sommarnatt med öl i gamlastan och eferfest med gitarrspel tills att solen gått upp.
En natt med god middag och 20års firande i Häggvig.

Ikväll är det dags att använda engångsgrillen ute i trädgården!





Fika med nyfunna vänner =)

Hon






Hon lade allt i en kasse av papp






och tog sen med sig kassen av papp och dess innehåll






Hon reste med tunnelbanan i 22 minuter till ett mytomspunnet område
Där bjöds det på saft







och mycket trevligt sällskap!




Tänk vad länge sen man hade saftkalas!!


RSS 2.0