Tragedi i världen

I tunnelbanan 32 minuter på väg till jobbet hinner man lagom med att läsa genom Metro.
Dagens rubriker var bara trågkigheter!
 1. Saab tvingas till akut totalstopp
 2. Minst nio dog i flygkrasch - de tre piloterna omkom
 3. 356 olösta mord i Sverige
 4. Snubbelfälla i tunnelbanan - en person bröt näsan
 5. Falska brev - "Jag är ledsen, men din man är otrogen"
 6. T-banebråket trappas upp
 7. Två kan ha dött av kosttillskott
 8. Svenska kronan - Nordens rupie
Är det konstigt att vi i sverige har högst antal självmordsfall när vi helatiden får läsa om alla tråkigheter i världen. Eller är det bara så att världen just nu mest består av tråkiga saker?

Det som var positivt i dagens tidning var fyra sidor fylda med Viktoria och Daniels förlovning. Har någon lyckats undgå?!  Och att musikbörsen hade nattöppet och reade ut massa varor... "Först till kvarn".
Ge oss nått nytt att le åt. Eller kanske är det vi själva som måste se till rubrikerna inte är så tragiska som de är nu.

Själv mår jag iaf bra. Jag har inte mördat någon eller kraschat med något flygplan. Men jag har heller inte gått och förlovat mig med nån Daniel. Jag kanske ska dejta Linda Rosing och bli känd?!

Nej, jag trivs bra som det är.  Det är jag i butiken och Ferdinand under korkeken.Ännu en vinterdagIblan händer ett fenomen som jag inte riktigt kan förklara varför det händer. Man vaknar tre minuter innan väckarklockan och är klarvaken! Det hände idag och igår. Jag undrar just vad det beror på?!
Så efter som jag vaknade klarvaken dessa två dagar, var det ju lika bra att gå upp och ta vara på dagen. Jag började med att ta en 40 minuterspromenad längs vatten i Hässelby starnd.

Jag bjuder här på en vinterbild från Vikarbyn i Dalarna.och en från Engelsfors, mellan Falun och Hofors.

Idag är det även Fettisdagen, även nu kallad semeldagen. Jag hoppas att jag det blir minst En semla idag. Jag har bjudit in migsjälv och min bror till mormor och morfar. Vi får se vad där erbjuds..

Nu ser jag brevbäraren utanför mitt fönster. Hoppas att han lämnar nått trevligt brev till mig idag. Igår fick jag min lönespecifikation och en katalog från en skola jag tänker gå till hösten.
 Idag fick vi lönen. Det är ju alltid trevligt.

Nu måste jag väcka min bror. Klockan har ju redan hunnit bli halv tolv. Det är en underbar vinterdag.

Upp och Hoppa! Det är snart vår!

Mina föräldrar lärde iaf mig att skilja på Ditt och Mitt!En sak som jag inte förstår är hur vissa människor har hjärta och själ att ljuga en annan människa rätt upp i ansiktet.
Idag på jobbet var det en man som försökte stjäla en skinnplånbok. Men hur dum får man vara.. den är ju larmad!! Pucko.
Jag blir bara så upprörd och arg. Men men.. man  kan ju bara önska att folk nån gång kommer till insikt någon gång i framtiden.


Ikväll efter jobbet blev det god mat framför en hyrd film; Click. Den var faktiskt mycket bättre än förväntat. Rörande och mycket tänkvärt budskap. "Snabbspola inte livet, utan ta vara på varje sekund för alla stunder är unika" Jag och bror  ger filmen en 4 av 5.Nu är det dags att sova för vi ska faktiskt ut på äventur imorgon =)

Tacopaj och tända ljus.
Jag kan inte bestämma om det är en skön, eller jobbig känsla att först vara aldeles för hungring när man vet att maten inte kommer vara klar förrän om en timme, och sen när maten är klar och man ätit upp den lite för fort när den inte hunnit svalna ordentligt. Båda alternativen gör lite ont, men känns olika. Idag fick jag känna på båda. Jag fick för mig att baka en tacopaj till migsjälv som lite fredagslyx :) den blev riktigt god!


Idag var det ett underbart väder här i Stockholm. Det var sol som faktiskt värmde mitt på dagen. 11.30 var jag på Drottningatan och jobbade till 19. OJ vad kul det var :D Hoppas att det blir snart igen.


    


 

oj då.. nu är det " När lammen tystnar" på tv, jag vet inte riktigt om jag borde titta på den nu alldeles ensam.. då kanske jag inte kan sova. Alla säger ju att den är så otäck.. men jag vet ju inte eftersom att jag inte sett den! nå ja.. jag städar väl lite istället, och diskar lite =) för det ska ju göras det också.

Puss O Kram

Konsert och dyligtJag tror att jag berättar dagen baklänges..

Nu förbereder jag morgondagens tvättstugestund som börjar kl 07.00.


På tunnelbanan kan de mest lustiga saker hända.. Idag var det en mycket stel och proper man som stod och lutade sig mot dörren (som vi alla vet att man inte bör göra av siskabla skäl), men denne man med portfölj och backslick hoppade ungefär en halvemer av rädsla när tåget började skramla iväg från Odenplan.. HAHA det såg så lustigt ut att jag och en kvinna (som råkade möta våra blickar någon sekund längre än som vad är OK..)  ville båda GAPskratta.. men fick anstränga oss eftersom att man inte får skratta högt på tunnelbanan :P


Öppnande min dörr kl 22.00 ikväll, direkt hemkommen från en konsert på och med Kungliga Musik Högskolan, tillsammans med mina kusiner + familj. Victor saknades dock.. annars var de alla samlade :)
Det var en storbandsjazzkonsert. Otroligt skickliga musiker måste jag säga! men om konserten var tre låtar kortare skulle den ha fått en stjärna mer från mig..


På jobbet

Jag ska få jobba på Accent på Drottningatan imorgon :D hurra
Jag jobbade i Huddinge idag. Jag skaffade mig två nya kompisar.. två sicuritasvakter. De var så trevliga så jag tvingade dem att stanna i min butik lite för länge :P hehe


I natt klippte jag lugg.. spontant.  


jag har lite som en "grej" att bara lägga upp bilder jag själv tagit, på den här nya och fina bloggen :)  nej nu ska jag knapra upp min skorpa och gå och sova!

God Natt

En sen kväll med Katarina & Jag..

Att dela lägenhet med sig själv kan vara både bra och dåligt. När man kommer hem och det är mörkt, så är det tråkigt. När det måste städas och man inser att man måste göra det själv, är det tråkigt. När räkningen på elen och hyran dimper ner i brevinkastet, är det tråkigt.. Men ut över detta är det ju trots allt bara bra :D

Idag var det sista gympalektionen innan ungarnas sprtlov. Trist för dem, kul för oss haha.. de små liven.

Det känns som att jag just nu har många projekt på gång och sannerligen. Det har jag också, det är inte bara en känsla!.. här kommer några exempel för dem som är intresserade;
 • Skickar in ansökningar till musikalfolkhögskolor och diverse showartist jobb :)
 • Jobbar och står i på Accent. Nu har vi 50% på skinhandskar för dig som är förmånskund! välkommen! Vi finns blandannat i Vällingby, Huddinge, Fältöversten och Forum Nacka. Mycke nöje!
 • Har påbörjat brev till Amerikat.. man känner ju att man bör behålla sina amerikanska kontakter, om man nån gång i framtiden vill ha gratis sovplats :P sånt gäller att planeras långt i förtid.
 • Tänker på att jag VILL JAG VILL JAG VILL åka till Åre och glida ner för de vita backarna nån gång i mars kanske.. tåls att tänka på.
 • Borde göra en matlåda till morgondagen.
Nu har det varit vinter lite för länge.. kan våren få komma nu..
Tänk så kunde man beställa "Vår, Tack!" på menyn. Men ikväll blev det sushi faktiskt.


Ursäkta.. Moder Jord!  vår Tack!


Tvättstugedag.

När schemat är fullt, både mitt eget och det i tvättstugan jag delar med ett stort antal andra hyresgäster, måste man ibland ta "skittiderna". Idag blev det 7.00.. vilken höjdare :P Men om man nu ska se det positivt så har man en bra anledning att gå upp på morgonen och inte sova bort hela dagen. För vem vet.. det kanske blir en solig morgon!? Och dagen kanske kommer att erbjuda så mycket mer, efter som att den blir längre... smart.

Tack Gud för kaffet du gav oss!

aah måste gå ner och ta andra maskinen..

tusan, nu han kaffet bli kallt och jag har inte ätit frukost.. måste byta glödlapa och dammsuga golvet, sånna där tråkiga saker man vet måste göras, som man bara drar på så länge det går.. men tillslut kommer man till en grns där man inser att man är ganska korkad eftersom det tar ju inte ens lång tid att göra det :P

Måste försöka hinna göra det lite fint i min lilla lya på 27 m2 innan min Kajsa kommer på besök från söder. Det kommer bli fantastiskt. Du är så välkommen!

nej nu ska jag dra mig i min egen krage och säga till  mig själv att göra vad jag ska. Det är spännande att bo själv! Man känner sig lite schizofren ibland när man måste prata med sig själv.. men man får alltid det svar man vill ha ;P det är ju iaf en klar fördel.   NEJ gå nu Katarina. Du ska ju ner i tvättstugan igen.

Hej!

NY BLOGG

Herre gud, var det verkligen så här enkelt? Det var ju bara att skapa en ny blogg så verkar ju allt funera som det ska igen!
Kanske borde ta upp mitt skrivande lite.. jag som inte har nått annat för mig :P    ehum.

Så nu.. börjar vi om på ny kula.. ( Nadia, tänk plural!)

Just nu har jag många projekt på gång. Det är mycket som händer.. och att hinna sova där i mellan är inte alltid det lättaste. Man får helt enkelt sova när man blivit gammal. Idag har jag iofs tagit det relativt lungt. Hade två ärenden, men de var uträttade och klara redan innan kl 12. Så jag tog mitt pick och pack och promenerade.. åt vilket håll jag skulle viste jag inte, men när jag gått en kvart eller så, så går jag in i min vän Calle som också är ute och promenerar. Han berättaf för mig var jag befinner mig och visar också i vilken riktning jag ska fortsätta min färd.
Jag hamnar på Stureplan. Det är ett intressant ställe. Ett hett diskusions ämne som jag inte tänker gå in på mer just nu.

Snål som jag är, struntar jag i att köpa mig en fika.. och istället sätter jag mig ner och äter min medhavda dubbelmacka och läser en lånad bok; Låt den rätte komma in. Bra hittills!

Det är sol  =)

Nu är jag snart på väg till mitt gympajobb. Nu ska barnen flyga, och jag får blåmärken och muskler. Good deal :P

Jag undrar vad kvällen har att erbjuda. Kanske borde jag ta den till att sova. Men vi får se.

Hej hopp!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0