Midsommar!

Den här sommaren var det verkligen en äkta midsommar. Vädret var på vår sida, läget var det rätta och maten var utsökt :)

Jag var ute i Stockholms skärgård, Härsö. Jag var inte ensam på ön. Just denna helg var vi närmare 80 personer! Därför fick jag tälta, då det inte fanns plats för mig i min egen båt :P men det är ju nått visst med att tälta! Iskallt på nätterna och svätt-varmt på morgonen..

Midsommarnatten blev lång. Den slutade inte förrän kl 8.

Här sitter vi på udden och njuter av soluppgången!.. Lyckan var fulländad.En riktigt fin helg!

En natt i mitt tält.

Jsut nu sitter jag på en ö ute i skärgården, ensam i ett 4mannar-tält. Känns rymlit =)

Imorrgon är det midsommar och det ska firas :DHär bor jag!

Vissa dagar..
En del dagar, det brukar vara söndagar, men idag även onsdagar.. kan det hända att det vackra vädret ger en lite ågest. Är inte det ett typiskt svenskt beteende egetligen? Att om man inte har "tagit vara på dagen" ska man känna sig lite dålig och lite dum. För det är ju bara ok att sitta framför datorn, eller tv:n eller vad man nu föredrar, BARA om det är dåligt väder, regnar eller om man är lite förkyld.
Idag har jag inte gjort som man bör. Jag sov till halv 2.. och gick bara till kärrtorp och tillbaka. Och för er som inte gått den vägen från mitt hus så kan jag tala om att det bara tar 7 minuter :P

Har inte lyckats med det jag hade tänkt mig idag. Eller, vad hade jag tänkt egentligen? jag tänker nog lite för mycket..Packa skulle jag ha gjort till imorgon då jag åker ut i Stockholms vackra skärgård för att fira midsommar :) det blir min premiär! men man måste nog ha lite saker med sig, och jag har inte packat ner dem. :P

MEN igår.. hände det allt fina saker på Sockenvägen. En fantastisk inflyttningsfest ägde rum =) det var aktiviteter och hyllningar till vår ära ;) det var inte dåligt må jag säga, och alla fina och kreativa gåvor måste nämnas! Alla otroligt genomtänkta och hamnade i de rättas händer ;DVärdinnoraDe förväntansfulla gästerna
Tipspromenaden "Hur bra känner DU Hanna & Katarina?!"
hur som helst. Här sitter jag nu i min ensamhet bland allt skräp och brända popcorn som fortfarande luktar.. den sista solen stirrar lite på mig och säger att jag måste gå upp med den imogon för att ta igen det jag missat.
Undrar just om jag borde lyssna på den... eller vem ska man lyssna på?många tankar är det..

Mitt jordklot.

Tänk vad snabbt saker och ting kan kännas bra, sen dåligt, sen bättre - till bra igen.. sen botten. Sen Super!

Om jordklotet var en stressboll skulle jag klämma den så hårt jag kunde.
Om jordklotet var en liten kula, skulle jag nog byta bort den.. så som man gjorde när man gick i 2an. Vad lätt det var då.
Om jodklotet var en apelsin, skulle jag äta upp det.
Om jordklotet var en fotboll, skulle jag sparka på den, och sen svära lite för att min tå blivit blå.

Men om jordklotet var ett litet frö, då skulle jag nog så det, och börja om på nytt.

En intressant dag.

Det blev en solig dag. De har länge sagt att det skulle bli regt och rusk på kronprinsessans bröllop, men det blev det inte alls.

Det var lungt på cafféet idag. Alla vistades i gamla stan. Det var väldigt svårt att ta sig fram. Jag skulle kika förbi kära Hanna inne på B&J men jag blev bortknuffad an tjocka, svettiga tyrister. Jag gav upp och vandrade bort från folkmassorna mot vattnet och båtarna. Mysigt att sitta själv och bara titta ner i vattnet i 40 minuter. Sen kom det fiskmåsar och de såg otroligt misstänksamma ut. Jag tror bestämt att de hade satsat på att bajsa på mig, men jag gick där ifrån så de hann inte... HA!

Hittade tillbaka och fick med mig en Hanna hem. Trötta och slitna inhandlade vi flera liter fil att bunkra upp i det lilla kylskåp vi har.

Jag tog mig en tupplur innan maten. Det var väl behövligt! Hanna var en ängel och lagade fantastiskt god mat som stod på bordet när jag vaknade =) och till det serverades vitt ekologiskt vin. Inte fy skam!

Nu står tv:n på. Det brukar den inte göra på Sockenvägen 528. Men idag visar de ett bröllop som kan vara bra att veta att det faktiskt har ägt rum.
Jag är inte så insatt i detta egentligen, men jag måste medge att det är otroligt vackert att titta på.

Katarina är trött idag. Lite lätt förvirrad men ändå glad. Hon har till exempel -faktiskt- fått en titel nu. Hon är  Barista! =)

Nu är det strax dags. Tid att sova.
Puss och kram

St. John's Dance @ Berns/Missy Elliot Afterparty!


I torsdags dansade vi med dem för första gången. Ingen visste exakt hur vi skulle göra eller hur det skulle bli, men BRA blev det, trots feber och hosta. Men vad offrar man inte för konsten i dess rätta form?


Lördag - Storslaget!
Jag hade nog aldrig kunnat föreställa mig att JAG skulle stå på samma scen som Adam Tensta, tillsammans med mina 5 sotisar.. men faktiskt! Det är verklighet! och inte vilken scen som helst. Berns.
(i väntan på att missy elliot ska dyka upp sitter vi alla i ett mycket trångt och varmt VIP-rum...)

[bilder av Isabelle Steinwall]


Hoppas att det blir mer snart :D

Jätte jätte sjukis ='(

I två dagar har jag legat i sängen.. Nu känns det som att jag är jätte trött, men kan inte sova. VARFÖR ska detta komma JUST nu? Ska pulsen verkligen slå i 180 bara av att jag reser mig upp? =/
Jag vill ju jobba och jag vill vara med och dansa bakom Adam Tensta som planerat sen länge.. men... så blir jag jätte sjuk?! va fasen.
Det går inget bra på tv. Jag känner mig ensam bakom ett stort diskberg och högar med kläder.
Och samtidigt kommer massa måsten! Jag måste lämna tillbaka en bok på biblioteket. Jag måste hämta ut saker i stan, för idag är det sista dagen som det går.. och så var det tre saker till jag skulle ha gjort idag. Men det blir inget av..
Jag vet inte hur man gör när man är sjuk.. det är en konst att inte göra någonting..  jag är inte så bra på det..

Jag vill bli FRISK NU

Att börja jobbet klockan 06!

I natt sov jag dåligt.. drömde.. och trodde att jag skulle missa att klockan ringde. Men nog hörde jag den allt! 04.30 var jag uppe på benen och snart redo att åka.
Jag kan inte minnas när jag var uppe så tidigt sist. Jo, när vi skulle med bussen till skavsta flygplats, men då sov jag ju hela resan :P nå väl. Jag klarade att vara i tid 05,45   och göra allt jag skulle =) det visade sig att jag var expert på att göra smörgåsar ;)


Nu är jag hemma och har hela dagen framför mig.. det är faktiskt riktigt skönt. Jag kan faktiskt njuta av solen hela dagen! =)


Och nu under min lediga gårdag, fick jag några uppenbarelser till mitt framtida liv!
I sommar tror jag att jag måste åka till Peace & Love. Det känns som att det var lite för länge sen och det är dags att gå på festival igen! jaa jag måste göra det!
uppenbarelse nummer två var att jag till jul ska åka till USA. Ja, jag har ju faktiskt ett flertal jag kan bo hos.. kanske stanna ett halvår!?
Uppenbarelse nummer tre är att jag tror att jag måste utbilda mig till förskollärare.. med kultur/dans/musik inriktning.. typ. Jag tror att det skulle passa mig. Värt att prova iaf =)


Ikväll blir det personalfest!! Det ska bli himla kul minsann. Men nu ska jag sova lite middag ute i solen :DPuss och tjohejsan!

En morgon..

Hej!

Nu är det morgon och jag vaknade genomförkyld. Har hållt Hanna vaken hela natten av hostande och snarkande.. =/ typiskt, men jag tvingade mig upp så hon får fortsätta att sova.

Nu ser jag att det är sol ute! Därför tänker jag börja dagen med att sitta utomhus och bara titta på den.

men sen har jag fler planer:

1) lämna in min cykel på lagning
2) ta en sväng till apoteket
3) åka till Rissne och hämta lite rekvisita till dansen som sker den 10/6 på Medis, bakom Adam Tensta
4) dricka te
5) äta en tidig middag, eftersom att jag ska vara på jobbet 05.45 imorgon!


Låt dagen börja!..

och såhär slutade dagen....


Ingen cykel blev inlämnad på lagning
Jag tog ingen sväng till apoteket (det gjorde Hanna)
Jag åkte inte till Rissne (det gjorde Hanna<3)
Det blev en senare middag än tänkt..
MEN, Felicia kom på besök och vi drack te och lyssnade på roliga dealekter på internet ;P

var sjukis och sov bort halva dagen  =(

Sveries nationaldag 6/6 år 2010, det var idag..

God morgon!

Jag steg faktiskt upp två sekunder efter att alarmet på min mobiltelefon började spela sin filna lilla melodi.
Det blev en bra morgon och inte en lugn stund på jobbet.
Fick idag, dagen till ära knapt änvända mig av mitt modersmål då caféet var fyllt med tyrister från olika delar av världens alla hörn.
Jeanette kom och köpte en vanilla-latte-take away ;P hon blev nöjd! :D YES
sen blev det promenad genom stan via några butiker innan jag hamnade på djurgården.
Vandrade vidare till Sabis på karlaplan för att handla till picknik på Gärdet.
Det blev mysigt =)
Sen var tanken att kvällen skulle innehålla dans och tjohej! men då fick jag för mig att bli lite förkyld.. så då var det bara att svänga hemåt och tillverka en kopp te med honung.

Det var dagen. Nationaldagen. Sverige.


Detta är bild från gårdagens födelsedagsmiddag hos Astrid på Tyresö. det var en fin kväll misann!
Första lediga dagen

Idag var jag ledig.

Det var skönt att få sova tills jag vaknade. Och det skedde strax efter 11 av att solen lyste och värmde!
Listan var lång på saker att uträtta idag. Jag hann med en hel del faktiskt =)  Handla och sen äta brunch med Hanna i trädgården. Och sen flera ärenden på stan! Köpa en stor godispåse på Dagslivs, á 3,90 hektot! Nu har jag ont i magen :P inget mer godis ikväll nu.Hemma ser det fortfarande ut som Hej Kom Och Hjälp Mig.. det behövs, hjälp alltså. Det är saker över allt. Men samtidigt lite mysigt att vada i kläder och väskor :D haha jag gillar det. Man hittar liksom någonting nytt varje dag :)
Idag hittade jag en vit tunika som jag använde. Den är fin.
Hanna hittade först ingenting, eller var det kanske lite för mycket hon hittade, och provade allt på samma gång...? det blev lite kaos och hon dog en stund på sängen.. men med en kram kom hon på fötter och hittade tillslut dagens rätta outfit ;D <3På stan fyndade jag två engångsgrillar! Det innebär grillning snart!!! det är gott. Men nu är jag mätt.

jaa just det jag måste hänga tvätt innan det är dags att sova.
Imorgon är det arbetsdag igen :) Det ser jag verkligen fram emot. Det går bra nu!
jag är glad
här är kvällens bild:

ett ägg en kväll i juni  -  det kan bara vara jag.

Första dagen på nya jobbet!

Hurra hurra vad jag är bra!
Faktiskt måste jag påstå att jag var alldelses utom ordentligt duktig idag. Jag skummade visserligen en hel del mjölk utanför kannan, men det är sånt som hör till :)
Dagen gick fort och det är full rulle heela tiden! Det passar mig som ett par galoscher i storlek 35.

Innan jag gick hem gjorde jag mig min första egna perfekta kaffe latte!

Passade på att ta en sväng genom stan innan hemfärd där disken väntade.

Men tyvärr innebär ett nytt jobb, enligt restaurangavtalet att inga piercingar får närvara i ansiktet under arbetstid.. detta resulterade i att min kropp fick för sig att läka detta lilla hål på bara några timmar... så jahapp.. då blev jag härmed nu utan plupp-vän :(   tyvärr känner jag mig inte riktigt redo att skiljas från den nu <3 men adjö då..

Ikväll blir det middag på Gärdet. Trevligt att en far vill fira att sina döttrar klarat av ytterligare en utbildning :Dhalleluja amen

RSS 2.0