Stockholm..

Det är det här som är det fina med hösten!

Höst och massa spännande saker!

Nu är det kallt. Dags att leta fram flanellpyamasen!

Men det är när det är grått och lite kallt som är den bästa tiden att hitta på roliga saker =)
Som att sitta på kulturhusets tak och ta en fika, och titta på Stockholm från ett perspektiv där allt blir smått och lite oväsentligt.
Bröja dansa och glömma tid och rum.
Sjunga, kramas och baka =)

Och ta lite bilder..
Snart kommer det säkert med spännande saker :)

En Utopi

Jag vet inte ens var man ska börja.
Jag får frågan "Vilken fråga engagerar Dig mest?" HUR ska jag veta det, när det finns så många frågor och så många viktiga saker i världen. Visst, jag är ungdom, jag pluggar, jag jobbar, och har egen bostad och åker kollektivt. Bara att utgå från dessa saker innebär ju stora frågor som ger olika svar. Men hur ska jag veta vilka lösningar som ger bäst konsekvenser för just mig?! eller kanske är jag egoistisk om jag bara tänker på mig själv? Det är ett stort val som innefattar ett helt land.
Och varför blir jag inte mer klok på detta trots att jag gjort flera tester, läst tidningar, sett debatter, kollat partiernas hemsidor och pratat med politiker personligen! Det är bara pajkastning.
Jag har fortfarande ingen klarhet i vad som är bäst för världen. Eller för mig.
Varför kan vi alla inte bara leva i en utopi där alla älskar varandra.. måste det vara så krångligt?
<3

Många tankar på en bio

Igår var jag på filmmaraton på Zita.. 2 filmer efter varandra iaf ;P

Först såg vi fröken märkvärdig och karriären. Jag säger bara det.. OJ vad bra vi har lyckats med vår föreställning! på många ställen bättre än filmen!
Med lite laddning i form av en punschrulle var det sen dags för nästa film; Amardillo - En dansk dokumentär om unga soldater som frivilligt ger sig ut i kriget i Afganistan.
Det var en uppseendeväckande och omtumlande film. Flera gånger under visningen övervägde jag att stanna kvar och se hur det skulle fortsätta, eller om jag skulle lämna biografen till att slippa alla dessa tankar som blandas ut med alla andra tankar jag redan har.. Det var mycket i den filmen som gjorde mig upprörd. Bara det att det finns krig i världen har jag så svårt att förstå mig på.. Varför kan inte världen vara ett fint ställe där alla kan älska varandra utan onda avsikter och lögner?!
Men en tanke kunde jag inte släppa. Om man tänker på hur många det är där ute som krigar mot varandra.. hur tänker de? tänker de inte alls, eller handlar det bara om okunskap, rädsla och fattigdom? Men att det ska finnas så många utomstående som åker dit, tränger sig på för att döda!
Filmen visar en "lek" där vuxna män imponerar på varandra om äran att döda flest tallibaner på en och samma handgranat så att det bara blir slamsor kvar av det som nyss var ett liv. Vad är det häftiga med det? Eller är det helt enkelt jag som är för dum för att se det coola i det hela, med tanke på hur många det faktiskt är där ute som väljer frivilligt att ge sig ut, döda, kanske dö själv och bara "vinna äran" för ett krig kan ingen vinna.. eller ens övervinna..

Det här blir en bra dag

En bra dag börjar alltid med en bra och god frukost!

Hör på mig, det låter som att jag jobbar för Kellogs´... men det ligger faktiskt någonting i det.
Att baka eget bröd är inte jobbigt om man bara har lite framförhållning. Sen är det både Gott och Nyttigt!
Och för att inte glömma den klassiska favoriten som funkar både till frukost, lunch OCH middag; Fil!
just nu ser en tallrik fil ut:
  1. Fil
  2. 1/2 banan
  3. 5-7 mandlar
  4. krossade eller hela linfrön
  5. grovt havregryn
  6. solrosfrön
  7. russin
  8. kanel (kan också någon gång ibland bytas ut mot cacao)
Efter denna stadiga och goda frukost är man oövervinnerlig!
Igår klarade jag av en givande skoldag inklusive muséebesök.
Idag klarade jag av att vika ihop högar av tvätt, diska högar med disk, springa ute i den härliga hösten i 30 minuter, Och baka nytt bröd.
Men dagen är inte över för det.. Snart är det dags att bege sig in mot stan. Ska se två filmer efter varandra. Först är det Fröken Märkvärdig och Karriären, sen är det Armadillo.
Det här blir en fin dag =)

Gör för mycket.. sover för lite.. glömmer bort för mycket och gör ingenting alldeles för sällan.

Det har varit en intensiv tid! Var tog begreppet "vila" vägen? det finns det inte tid till.
Här finns det för mycket att göra, och jag försöker att hinna med så mycket jag bara kan klämma in. Men när jag ser att jag gör mer saker, i timmar, än vad det finns timmar i veckan, så inser man att det börjar bli dags att göra omprioriteringar.

Nu har skolan dragit igång. Det är kul, men jobbet har jag ju kvar. Det har blivit många timmar övertid.

Idag är en dag på väääldigt länge som jag tar mig tid till att gå i mjukisar. Det är väl sånna dagar man måste ha för att kunna uppskatta de andra dagarna?

Kören har också börjat med massa sång och kördagar och andra roligheter.

Mer kommer det också bli med St. Johns Dance och Adam Tensta. Redan på lördag faktiskt.

Andra framtidsplaner har också börjat dyka upp, men mer om det när det blir ett faktum.

Nu ska jag och katten fortsätta spendera tiden i soffan och plugga lite och kanske titta lite på nått tecknat avsnitt av Duck Tales på youtube. (Nostalgi!)


RSS 2.0