Sista kvällen i staterna

Nu är den sista dagen förbi och det är dags för en sista kväll.
Just nu sitter jag ensam hemma och beskådar min resväska.. hur lyckades jag få ner allt och är fortfarande inte uppe i maxviken?! Jag måste erkänna att jag är rätt imponerad över mig själv.

några timmar senare.....
AAAAH 1,5 pouds för mycket =/ panik.
jaja, dags för middag..
mums..
Nu har jag spenderat sista kvällen med familjen och spelat spel med Sophie, pratat, tagit bilder och haft det bra =) dock lite stress över min packning.. men det ska nog gå bra!

Nu dags för sista bowlingen!!

Saker jag kommer att sakna:

Det finns vissa saker som är speciella med detta land. Vissa saker som kommer kännas väldigt långt borta om några dagar.
 1. Den underbara familjen som jag fått lära känna och alltid saknar när jag är hemma i Sverige

 2. Det pålitliga vädret. På dagarna räknar man med solsken och 27 graders värme och kvällarna blir mörka och svala. Alltid stjärnklart :)
  Det är inte som hemma där vädret är som en religion med ledorden "Om solsken-sitt INTE inne" eller "gå ut och ta vara på dagen"

 3. Att jag har lyckats skaffa mig så många fina vänner i det här landet är alltid värdefullt! Det finns liksom alltid en anledning att komma tillbaka :)

 4. De gamla damerna i kassorna och på bussen som kallar en för "sweet heart" eller "hon/honey" och som får en att må så bra inombords!

 5. De bra priserna!

 6. Att matbutikerna och apoteken är öppna dygnet runt

 7. Att åka till Starbucks och köpa en kaffe och sitta där istället för att ta kaffen hemma. Det är någonting jag nog aldrig har gjort i Sverige :P

 8. Den ytliga trevligheten. Trots allt kan den vara bra lite då och då

 9. Lata dagar. De kommer inte existera nu på ett tag. Tillbaka till skola och hårt jobb 100% busy!

Ska försöka ta vara på de 2 dagar jag har kvar =)

Lite saker har hänt..

Nu har det gått några dagar till här på andra sidan jorden.
Min älskade andra hälft har lämnat detta land och är nu åter hemma i trygga Sverige.
Akuta ändringar i schemat blev det när föräldrarna hastigt blev tvungna att åka till Frankrike och vara borta i 6 dagar! Jag är nu både mamma, pappa, barnflicka, syster och kattvakt på samma gång! :)
Idag var det Sophies första skoldag; 4:e klass!
Lunchbox
Nu är det åter igen jag och katterna hemma. Bäst att passa på att vila lite. Kanske blir det en tur till Starbucks.. eller bara en god bok i det gröna =)
Nu är det bara 6 dagar kvar i underbara Kalifornien. Blandade känslor om att komma tillbaka hem till "verkligheten"

Farvälmiddag för min Mikael

Igår åt vi middag tillsammans för att säga adjö till familj och pojkvän när alla kunde vara samlade.
Det blev en mexikansk restaurang i Santa Clara. MYCKET trevligt! och gott! blev som vanligt lite för mätt :P

En fantastisk weekend i SF

Fredagen rullade på riktigt fort! Jag och Sophie mindes att vi för tre år sedan startade en hemlig klubb! Vi återuppbyggde klubbhuset och hade en trevlig eftermiddag bakom soffan ;P

Färdades en timme med tåg norrut och hamnade åter igen i Down Town San Franciso!

Den kvällen åt vi middag i huset tillsammans med alla studenter från olika ställen i världen! Kvällen avslutades med fest i grannhuset! Helt rätt plats för mig! Det är så kul att mingla, och komversera med människor från så många olika länder med annorlunda kulturer :D det är livskvalité!

Det underbara denna kväll var att jag äntligen träffat min dans-själsfrände --- från Brasilien! så klart :D vi hade underbart kul den kvällen, som för övrigt slutade att en vas gick i kras!.. men vad hade det annars varit för ett kalas? ;)

Lördag och dags för en morgon på Farmers Market @ Ferry Plaza. Stod i kö för en berömd macka.. inte riktigt i min smak, men helt OK. Mikael fick min andra halva :P


Fortsatta att vandra omkring och tittade på grönsaker och ostar i någon timme innan vi fick spatt på alla männsikor. Vandrade vidare till ett litet mysigt pralin-café som låg lite undangömd på en av SF's tvärgator :)

 

Bakom samma café fanns en mindre park där det inte var lika mycket turister i omlopp.. Där spelades livemusik i form av jazz på en uppställd scén. Solen sken och vi somnade båda två mitt på gräset!

 

När vi vaknat bestämde vi oss för att besöka Castro. Letade efter ett trevligt café, men hamnade på en mycket trevlig gaybar istället. Där satt vi med varsitt glas rött och beskådade stadsdelens skådespel av intressanta människor!

 

 

Där ifrån tog vi en promenad till "north of the pan handle" resaurangen "Nopa". San Francisco's bästa restaurang! Vi trodde att vi var tidiga när vi kom klockan 18, men fick vänta i 2,5 timmar innan vi fick vårt bord! Allt var värt den väntan! Det var den bästa restaurang jag någonsinn besökt! Jag blir så imponerad över hur man kan få sån enkel mat att smaka SÅ gott!? och desserten!!!... jag vågar inte ens tänka på den, för jag tror inte att jag någonsinn kommer smaka en så god dessert igen! Smaklökarna dansade ;P

Söndag och brunch på Noah's Bagels. Bagels är någonting de verkligen kan i det här landet! Jag älskar bagels!

Tänkte att vi skulle besöka Golden Gate Park, där de på söndagar spelar live musik och det är vanligtvis mycket liv och rörelser.. men denna söndag var kall, dimmig och blåsig, så det blev inte av. Vi gick runt lite i stan istället =)

Sen var det dags för mig att åka hem =( Hade sett framför mig en lugn kväll hemma, packa upp, duscha, etc. MEN hamnade på en bar med mina vänner istället :D

 


Vilken härlig helg jag har haft!!Fiesta Party @ Clear Lake

I helgen for vi till clear Lake igen =) denna gång hade jag med mig min Mikael. Clar Lake fenomenet är någonting man måste uppleva om man är i California!
Denna weekend kallades "Fiesta-weekend" men jag vet inte om det var så mycket "fiesta" över det hela. Inte lika många människor var det där, som det valigtvis brukar vara, så partyt höll inte på till 5 båda kvällarna som sist ;P
Det blev lite pianospel och lite ölspel, men ingen dans!! hör och häpna! inte ens jag dansade :P men men där emot blev det en del båt-åkning :D himmlans vad roligt det är!:
Detta syslade vi också med under förra veckan; fashion show:
(Jag fick vara dommare och betygsätta!)
Sweethearts <3RSS 2.0